Här ska de bakas en 3 vånings bröllopstårta



Ingredienserna till bottnarna.



Smaksättare till bottnarna.
Gjorde 3 bottnar med vanilj som skulle vara till bröllopstårtorna,
och en extra botten med citron.



Jag fodrar alltid bakformarna med bakplåtspapper
så att kakan inte svämmar över kanten när den
gräddas i ugnen.



Visppar ihop smeten.
Önskar att jag hade en egen Kitchen Aid ibland.



När smeten är klar i med den i formen,
å vipps in i ugnen.



Gräddas i nedre delen utav ugnen.
Då alla mina bottnar var olika stora så fick de gräddas en
i taget.



Färdiggräddad.
Bottnen får alltid stå kvar ett tag i formen så den
hinner svalna lite.



Resultaten utav den första gräddande bottnen.
Den blev hög och fin. Jag delade alla bottnar i 3 delar.



Dax för att göra tårtfyllningarna.
Fyllningaran i tårtan var
Hallonfärskostmousse och Fläder/citronmousse



Blev mycket visspande så jag kallade
in min hushållsassistent
(min Sambo Stefan)

 

Jag fyller alltid mina tårtor i bakformarna så de får
fina kanter. Plastfoliet täcker jag formarna med för 
att de inte ska fastna mousse på kanterna.
 


I med förtsa delen av bottnen, på med moussen som
ska vara unders i tårtan. På med nästa lager av bottnen
och nästa mousse och sist locket av bottnen.
Sen måste tårtan täckas in ordentligt i plast då den
 ska få stå i kylen och dra till sig under natten.



Då jag fylla tårtorna hjälpte min
hushållsassistent till med att göra iordning
SP/marsipanen som tårtorna ska täckas med.
Svårt att se på bilden men färgen blev ljust rosa.

 
Dag 2


Så här ser den färdiga tårtan ut innuti,



Innan SP/marsinanen kan läggas på tårtan måste man
spackla den med något. Dessa tårtor spacklades med
Vit chokladsmörkräm med philadelphiaost.



Tårtan är färdig spacklad och SP/marsipanen är
utkavlad och redo att läggas på tårtan.




Dax att fixa till så det blir slätt och fint.



Sen börjar en del utav dekoreringen. Resterande dekorering
sätts på då jag monterat ihop tårtan.



Alla tårtorna är klara och får stå i kylen ett
litet tag innan det är dags att ta en sväng i bilen.

På plats vid bröllopet satte jag ihop tårtan och
den resterade dekorationen.
Så här blev resultatet.



Alla svarta dekorationer är gjorda i SP och torr penslade
med silver pulver.De rosa blommorna är i SP/marsipan.
I mitten på blommorna är det en liten
krityr plupp.



Stort Grattis till Helena och Fredric
på bröllopsdagen


Kommentarer
Postat av: Lisa -Sockerrus

Hallon + fläder/citron låter som en mkt god kombination! Smidigt dessutom med en assistent ;-)



Bor du oxå i Linköping?

2010-10-31 @ 12:45:47
URL: http://sockerrus.wordpress.com
Postat av: Caroline

Ja det blev gott, med jag hade velat att det skulle smakat mer fläder. Hade gjort prov mousseer 3 gånger innan detta tillfälle för att få till de bra, men det kändes som dessa citroner jag använde mig utav nu var mer sura och tog över mer.

Ja ibland är det smidigt att ha en assistent som även själv håller koll på när det är klar vispat ;)

Ja jag bor också i Linköping!

2010-10-31 @ 19:37:40
URL: http://carolinestartor.blogg.se/
Postat av: Johanna Törnqvist

Hej,



Gud så fin den blev, önska jag fick komma ner till dig och lära mig lite special tips till hur man bakar och dekorerar så fint.

Jag älskar ju att hitta på nya saker.



Kram kram

2010-11-02 @ 15:23:00
Postat av: Caroline

Ja johanna du får komme ner en helg så kan vi baka massor och du kan lära dig massa nya knep.

2010-11-03 @ 13:54:38
URL: http://carolinestartor.blogg.se/
Postat av: Erika - Bakglädje

Åh, vad vacker den är! Hoppas att allt är bra med dig!

2010-11-04 @ 21:29:39
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Nellie - Sockertussen

Vilken bra idé att fylla tårtorna i bakformarna!

Jag har en tårtbeställning om några veckor så jag ska "sno" ditt trix då =D



2010-11-22 @ 17:46:35
URL: http://sockertussen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0