Chokladkräm
Du behöver
200g valfri choklad
3 dl Vispgrädde
Häll grädden i en kastrull och bryt/ hacka ner chokladen.
Låt chokladen smälta på låg värme ( grädden får inte koka)
Nu ska chokladgrädden svalna och sen in i kylen minst 6 timmar.
Jag gör nästan alltid den kvällen innan jag ska fylla tårtan.
Vispa upp grädden och det blir en härlig chokladkräm/ chokladfluff som de även kallas.
Ibland brukar jag hacka lite choklad och hälla i innan jag vispar, blir en liten extra touch.
Räcker till ett lager på en normalstor tårta.
200g valfri choklad
3 dl Vispgrädde
Häll grädden i en kastrull och bryt/ hacka ner chokladen.
Låt chokladen smälta på låg värme ( grädden får inte koka)
Nu ska chokladgrädden svalna och sen in i kylen minst 6 timmar.
Jag gör nästan alltid den kvällen innan jag ska fylla tårtan.
Vispa upp grädden och det blir en härlig chokladkräm/ chokladfluff som de även kallas.
Ibland brukar jag hacka lite choklad och hälla i innan jag vispar, blir en liten extra touch.
Räcker till ett lager på en normalstor tårta.
Kommentarer
Trackback